Hummus, lekker voor het weekend

Hummus is lekker voor op een stukje stokbrood, een pitabroodje of om plakjes komkommer en reepjes paprika in te dippen. Maak de langzame of snelle versie.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/humus-lekker-voor-het-weekend.html



Voor dit recept heb je gekookte kikkererwten nodig. Kook het zelf (langzame versie) of gebruik een potje kikkererwten. Het voordeel van een potje kikkererwten is dat de hummus snel op tafel staat. Ook gaat er tahin in dit recept. Dit is sesampasta en kun je kopen bij onder andere Ekoplaza, de Natuurwinkel en de toko. Gebruik een goede olijfolie.


Wat heb je nodig voor een bakje hummus?

250 gram gare kikkererwten
1 flinke eetlepel tahin
sap van halve citroen
2 tenen knoflook
olijfolie
halve theelepel paprikapoeder
eventueel wat chilipoeder
zout en peper
staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je hummus?

Doe de gare kikkererwten in een kom, maatbeker of keukenmachine. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, de tahin, uitgeperste tenen knoflook en het citroensap. Pureer met staafmixer of keukenmachine. Als het mengsel te dik is, voeg je nog wat olijfolie toe.

Meng de paprikapoeder en eventueel wat chilipoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Gekoeld bewaren. Het is beperkt houdbaar in de koelkast, in een goed afgesloten bakje. Zelf heb ik het niet langer dan 3 dagen bewaard. Schep alleen datgene eruit wat je nodig hebt en zet direct weer terug in de koelkast.