Chili sin Carne met avocado

Deze chili is makkelijk en het zit vol goede voedingsstoffen. Lekker en ook nog eens slank. Je kunt er rijst bij eten, maar het hoeft niet.



http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/chili-sin-carne-met-avocado.html






Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

200 g gare bruine bonen
200 g taugé, gewassen
1 grote prei, schoongemaakt en in ringen
1 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes
1 rode paprika, schoongemaakt en in stukken gesneden.
2 stengels bosui
een plak verse gember
1 Spaanse peper
1 citroen (eventueel)
1,5 of 2 avocado's
1 klein blikje tomatenpuree
 4 eetlepels zoute sojasaus (Kikkoman)
2 theelepels djintenpoeder (komijn)
1 theelepel laospoeder
1 theelepel serehpoeder (citroengras)
1 theelepel koenjitpoeder (geelwortel)
olie

Hoe maak je Chili sin Carne?

Verwarm de pan en doe er een scheutje olie in. Schep de tomatenpuree in de pan en zet het vuur zacht. Roer even door. Zo wordt de puree zoeter van smaak. Voeg de komijn, laos, sereh en koenjit toe. Roer door en bak kort mee. Voeg een scheutje water toe, zodat het iets dunner wordt.

Voeg de gesneden prei toe en bak even mee. Voeg dan de paprika toe en de gesneden champignons. Roer de zoute sojasaus door het mengsel in de pan en voeg nog een scheutje water toe als het er droog uitziet. Voeg de bonen toe en meng door de groenten. Doe het deksel op de pan en laat zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Haal het deksel de laatste 10 minuten van de pan als je een redelijk droge chili wilt. Dan kook je het vocht in. Zelf houd ik wel van een beetje saus.

Maak in de tussentijd de bosui schoon en snijd in dunne plakjes. Was de peper en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Snijd in kleine stukjes. Schil de verse gember en snijd/hak in hele kleine stukjes. Snijd de avocado (halve avocado per persoon) doormidden, tot op de pit en haal de pit er met een eetlepel uit. Haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in lange repen.

Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet. De chili is na 20 minuten pruttelen klaar. Roer de taugé erdoor en laat nog een paar minuten meewarmen.

Verdeel de chili over de borden. Leg de plakken avocado erop. Bestrooi met bosui, stukjes Spaanse peper en gember. Leg op elk bord eventueel een part citroen. Met wat citroensap erover wordt het heerlijk fris.

-> Strooi er ook eens wat verse koriander over, in plaats van gember. 











 


Follow my blog with Bloglovin