Rauwe Bietencarpaccio

Rauwe biet smaakt heel anders dan gekookte biet. Zet eens een bietencarpaccio op tafel. Een kleurrijk, knapperig, vegetarisch voorgerecht.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/06/rauwe-bietencarpaccio.html



Rauwe biet smaakt heel anders dan gekookte biet. Aangezien ik niet zo dol ben op "gewone" gekookte bieten, probeer ik het steeds op een andere manier te eten. Dit voorgerecht komt zeker vaker bij ons op tafel.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 grote, rauwe, geschilde biet
handje rucolasla
balsamicoglazuur naar smaak (gekocht of zelfgemaakt)
parmezaanse kaas naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gepelde zonnebloempitten
zout en peper


Hoe maak je Rauwe Bietencarpaccio?

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Snijd de geschilde biet in zeer dunne plakjes, met een mes of mandoline (schaaf). Verdeel de plakjes biet over 2 borden. 

Leg wat rucolasla in het midden van elk bord. Sprenkel over elk bord 1 eetlepel olijfolie en wat balsamicoglazuur naar smaak. Met een dunschiller snijd je vlokken van de parmezaan. Verdeel over de borden. Breng op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde zonnebloempitten erover. Direct serveren.