Verse Tomatensoep

Verse tomatensoep maken is heel makkelijk. Er gaat niets boven een kopje zelfgemaakte soep als voorgerecht of tijdens de lunch. Of als tussendoortje. Op de een of andere manier vind ik het altijd zo gezellig. Het geeft mij weer nieuwe energie en een voldaan gevoel.


Tomatensoep van verse tomaten


Verdubbel het recept en vries de helft in. Zo heb je voor een later moment snel de beschikking over een lekker kopje zelfgemaakte soep.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

4 tomaten, kroontje eraf, gewassen en in stukken gesneden (met zaadjes), harde kern verwijderd
2 middelmatige uien, gepeld en in grove stukken gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en in kleine stukjes
1 klein blikje tomatenpuree
500 ml water
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel komijnpoeder
1 (bio) runderbouillonblokje
klein klontje boter
olijfolie
peper
eventueel voor de garnering wat bosui en een beetje room of wat gedroogde selderij
staafmixer

Hoe maak je Verse Tomatensoep?

Zet een pan op het vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en dan direct de uien. Bak even aan en voeg de tomatenpuree en het komijnpoeder toe. Nadat je dit een paar minuten hebt meegebakken op middelmatig vuur, doe je de knoflook en de tomaten erbij. 

Voeg de balsamicoazijn toe en stoof ongeveer 2 minuten, onder af en toe roeren. Nu kan het water erbij en het runderbouillonblokje. Roer goed door, breng aan de kook en laat alles in ongeveer een kwartier op zacht vuur gaar worden. Tussentijds een aantal keren roeren.

Haal de pan van het vuur en maal alles fijn met de staafmixer. Roer er een klontje boter door. Bestrooi met peper en serveer eventueel met wat bosui en een scheutje room.  

Heerlijk met stokbrood en zelfgemaakte knoflookboter!

Misschien vind je dit ook interessant: Pipe Rigate Arrabiata