Appelcake met Kaneel

Zin om te bakken dit weekend? Deze appelcake met kaneel is een aanrader! 

Appelcake met Kaneel



Deze keer een cake met geraffineerde suiker. Af en toe is het even verwentijd. Deel de cake met familie en/of vrienden en je hoeft niet alles zelf op te eten. Of stop het in plakjes in de vriezer. Handig voor een ander moment!

Wat heb je nodig voor één cake?

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram witte basterdsuiker
200 gram roomboter
4 eieren
2 appels
3 theelepels kaneel
snufje zout

Hoe maak je Appelcake met Kaneel?

Vet een cakevorm in en bestrooi met een dun laagje bloem. Was de appels en snijd om het klokhuis heen in dunne plakjes. Je hoeft de appels niet te schillen. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

Smelt de boter in een kleine pan op zacht vuur. Meng met een mixer de gesmolten boter en de suiker in een kom. Voeg de eieren toe en klop even door. Meng het meel met de kaneel en een snufje zout. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje het meelmengsel toe. 

Blijf nog even een aantal minuten doorkloppen en doe het beslag dan in de cakevorm. De plakjes appel duw je rechtop in het deeg. Het mag er best een stukje bovenuit komen. Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik hiervoor het stokje in het midden van de cake en haal het er weer uit. Plakt er geen deeg aan, dan is de cake gaar.

Geniet ervan en alvast een heel fijn weekend!

Liever een cake gezoet met palmsuiker? Kokosolie in plaats van boter? Bekijk dan snel dit recept: Cake met Palmsuiker, Kokosolie en Cacao

Cake met Palmsuiker, Kokosolie en Cacao