Gnocchi met verse tomatensaus en mozzarella

Verse tomatensaus, in combinatie met zachte gnocchi en romige mozzarella vind ik zó lekker. Daarom deel ik ook dit recept en hoop dat jij er net zo blij van wordt als ik.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/gnocchi-met-verse-tomatensaus-en.html



Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen?

500 gram gnocchi
500 gram (bio) tomaten
1 bol mozzarella
verse basilicum naar smaak
1 grote ui, gepeld en in stukken gesneden
2 eetlepels (witte) balsamicoazijn
1 eetlepel komijnpoeder
1 teen knoflook, gepeld en in plakken gesneden
1 laurierblad
snufje kaneel
zout en peper
olie
staafmixer

Hoe maak je gnocchi met verse tomatensaus?

Verwarm een hoge pan en bak de uien in een beetje olie op zacht vuur. Roer af en toe om. In de tussentijd haal je de kroontjes van de tomaten. Was de tomaten en snijd ze in stukken. De pitjes laat je gewoon zitten, want dit vocht hebben we straks nodig.

De uien zijn door het langzame, lange bakken wat zoeter geworden. Voeg het komijnpoeder toe en bak even kort mee. Nu kunnen de tomatenstukjes erbij. Roer goed door. Voeg de balsamicoazijn toe, knoflook, laurierblad, kaneel en wat zout en peper. Breng aan de kook. Doe dan het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 20 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Na ongeveer 10 minuten zet je alvast een grote pan met water op het vuur, voor de gnocchi. 

Als de tomatensaus klaar is zet je het vuur onder de saus uit. Vis het laurierblad uit de saus en pureer de tomaten met de staafmixer. Voorzichtig, want het kan nogal spetteren. (Je kunt het ook eerst in een maatbeker doen en dan pureren.) Is de saus gepureerd, doe dan het deksel op de pan zodat het warm blijft. Of zet de pan met saus op een warmhoudplaatje. Wel het deksel erop laten.

Bereid de gnocchi, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in de grote pan met kokend water. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en in een schaal. Lepel de tomatensaus erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de schaal. Garneer met verse basilicum en bestrooi op het laatst met flink wat peper.

Eet er een groene salade bij. Geniet ervan.