dinsdag 14 juni 2016

Zoet-zoute Tarte Tatin van gekaramelliseerde ui

Dit voorgerecht is een echte traktatie. Zoet en zout, bladerdeeg, rode ui en tijm, zorgen voor een smaaksensatie waar ik héél gelukkig van word.


http://bijlon.blogspot.fr/2016/06/zoet-zoute-tarte-tatin-van.html




Deze tartes Tatin heb ik gemaakt in twee ovenschaaltjes ter grootte van een muffinvorm. Vet de vorm goed in met boter. Geen olie, want je hebt echt de smaak van boter nodig bij dit recept. Je zoet het met rijststroop.


Wat heb je nodig voor twee personen?

2 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
1 kleine rode ui, gepeld en doormidden gesneden, daarna in dunne plakjes.
2 eetlepels rijststroop
klont boter voor het invetten van twee (muffin) vormpjes
2 takjes verse, gewassen tijm
zout en peper

Hoe maak je de Zoet-zoute Tartes Tatin?

Vet de vormpjes dik in met boter. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Giet in ieder vormpje 1 eetlepel rijststroop. Leg hier een takje verse tijm op. Daarna verdeel je de ui erover. Druk goed aan. Bestrooi met zout en peper naar smaak. 

Leg dan de plakjes ontdooide bladerdeeg in de vormpjes, op de vulling. De punten van het deeg vouw je gewoon naar binnen. Je drukt het aan, op de bodem van de vormpjes, aan de randen, om de vulling heen. 

Bak de tartes Tatin in de oven gaar, ongeveer 20 minuten. Haal de vormpjes uit de oven. Leg een bord over een vormpje en draai om. De tarte Tatin laat, als het goed is, nu los. Direct serveren en vooral genieten.

Geen opmerkingen: