Frisse limonade van Citroenverbena

Ken je citroenverbena? Het is een citroenachtig kruid, dat naar zuurtjes ruikt. Bij ons in de achtertuin staat de plant in een pot, omdat het niet winterhard is. Van wat citroenverbenabladeren kun je heerlijke limonade maken. Verfrissend op een warme dag als deze. De limonade is gezoet met rijststroop en snel gemaakt.


Limonade Citroenverbena



Wat heb je nodig voor een liter limonade van citroenverbena?

200 ml gekookt water
800 ml koud water
20 blaadjes verse en gewassen citroenverbena
1 zakje groene thee met citroengras (bijvoorbeeld van Zonnatura)
2 eetlepels rijststroop

Hoe maak je de limonade?

Leg de bladeren van de citroenverbena in een theeglas of kom die tegen kokendheet water kan. Hang het theezakje erin en giet het kokendhete water erbij. Laat zo staan, totdat het lauwwarm is.

Haal het theezakje en de bladeren eruit en roer de rijststroop erdoor. Giet dit mengsel in een waterkan of fles en vul aan met 800 ml koud water. Zet het een paar uur in de koelkast, zodat het goed koud wordt. Daarna kun je je zelfgemaakte limonade serveren. Je kunt het beperkt bewaren. Hier is het binnen één dag op.

Of heb je meer zin in een smoothie? Dat is ook lekker fris. Wat dacht je van deze: Smoothie framboos-aardbei.