Homemade Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese is zo'n gerecht waar je me altijd blij mee kunt maken. Mits het veel verse ingrediënten bevat. Dit is mijn versie van Spaghetti Bolognese. Een lekker makkelijk gerecht om van te genieten dit weekend. Comfortfood op zijn best, wat mij betreft.


Homemade Spaghetti Bolognese




Wat heb je nodig voor 3 personen?

4 (bio) tomaten, gewassen en in kleine blokjes gesneden (met vruchtvlees)
2 grote uien, gepeld en in grove stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
300 gram rundergehakt
200 gram volkorenspaghetti
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel komijnpoeder
snufje kaneel
snufje kruidnagelpoeder
1 laurierblad
wat versgeraspte Parmezaanse kaas
een handje verse basilicumbladeren
zout en peper

Hoe maak je Spaghetti Bolognese?

Bak het rundergehakt, zonder vet of olie, rul in de pan. Zodra het gaar is, voeg je komijnpoeder, kaneel en kruidnagelpoeder toe. Breng op smaak met zout en peper en daarna kan de tomatenpuree erbij. Bak een paar minuutjes al omscheppend mee.

Voeg nu de ui en knoflook toe. Bak een aantal minuten mee. Nu begint het heerlijk te ruiken in de keuken. Dan kunnen de tomatenblokjes erbij, het laurierblad en een scheutje water. Goed doorroeren. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten pruttelen, onder af en toe roeren, op middelmatig vuur.

Zet intussen een pan water voor de pasta op. Kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het laurierblaadje uit de pan met gehakt en gooi weg. Roer de gare pasta door het gehaktmengsel. Voeg een handje verse basilicumblaadjes toe. Meng dit er goed doorheen. Schep op en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas. Fijn weekend!