"Nasi" van Bloemkool

Geen rijst, maar bloemkool als basis voor je nasi. Dat is verrassend lekker en heel makkelijk. Heerlijk met een gebakken ei.

Nasi van Bloemkool





Voor deze nasi maal je de bloemkool fijn in een keukenmachine. Even meebakken met je groentenmengsel en klaar. Een maaltijd vol groenten.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1/2 bloemkool (middelgroot), in roosjes en gewassen
1 rode paprika, gewassen en in kleine blokjes gesneden
1 dunne prei, gewassen en in ringen gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en in kleine stukken gesneden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel laospoeder
1 theelepel serehpoeder (citroengras)
1 theelepel koenjitpoeder (kurkuma)
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal
(rijst)olie

Hoe maak je de "Nasi" van Bloemkool?

Maal de rauwe bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine. Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje (rijst)olie in. Voeg de prei en alle kruidenpoeder toe. Bak even aan op middelmatig vuur en doe de rode paprika in de pan. Bak een paar minuutjes mee. Roer alles goed door.

Nu kan de gemalen bloemkool bij het groentenmengsel in de pan. Enkele minuten meebakken en de sojasaus, sambal en knoflook toevoegen. Goed doorroeren. Bak nog een minuutje en houd de pan met nasi even warm, op bijvoorbeeld een vlamverdeler op zacht vuur, terwijl je desgewenst twee eieren bakt.

Eet smakelijk!


Misschien vind je dit ook interessant: Linzensoep met currry en kokos