Rucolapesto met Walnoten

In het weekend zetten we graag iets lekkers op tafel. Deze rucolapesto staat al klaar in de koelkast, voor vanavond. Het smaakt heerlijk op een stukje stokbrood. Als je eenmaal zelf pesto hebt gemaakt, merk je dat het veel lekkerder is dan uit een potje. Een stuk minder zout ook. Geniet ervan!

Rucolapesto met Walnoten



Wat heb je nodig voor een bakje Rucolapesto met Walnoten?

20 gram parmezaanse kaas
20 gram gepelde walnoten
20 gram gewassen rucola
50 ml olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
zout naar smaak
staafmixer met hakmolen

Hoe maak je Rucolapesto met Walnoten?

Rooster de walnoten in een koekenpan, zonder olie, goudbruin. Laat ze afkoelen op een schoteltje. Rasp de parmezaanse kaas.

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de hakmolen en maal zo goed mogelijk fijn. Voeg de olijfolie toe en maal verder, totdat je een gladde massa hebt.

Bewaren in de koelkast en beperkt houdbaar.

Zo makkelijk is het dus om zelf rucolapesto te maken. Of wil je liever een traditionelere pesto? Kijk dan eens naar onderstaand recept. Klik op de foto om naar het recept te gaan. Of maak een keer Humus. Ook heel lekker.


Groene Pesto
Humus