Couscoussalade met Gerookte Kip

Zin in een maaltijdsalade? Wij maakten Couscoussalade met Gerookte Kip. Een heerlijke, zomerse, maaltijd. Ga jij hier ook snel van genieten?

Couscoussalade met Gerookte Kip



Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen?

150 gram couscous (en eventueel groentebouillon in plaats van water)
1 puntpaprika, schoongemaakt en in kleine stukjes
10 radijsjes, gewassen en in stukjes gesneden
sap van 1 sinaasappel
2 bosuien, gewassen en in ringen gesneden
bladeren van 2 takjes munt, gewassen en fijngesneden
ca. 125 gram gerookte (bio) kipfilet, in plakjes gesneden
1 eetlepel gepelde zonnebloempitten, geroosterd in een koekenpan zonder olie of vet
2 eetlepels olijfolie
snufje kaneel
verse korianderbladeren, fijngesneden, naar smaak (wij gebruikten ca. 2 eetlepels)
peper en zout naar smaak

Voor de saus:
200 ml yoghurt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel gedroogde selderij
zout naar smaak


Hoe maak je Couscoussalade met Gerookte Kip?

1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruikten bouillon in plaats van water, om er meer smaak aan te geven.

2. Meng alle ingrediënten voor de couscous, behalve de koriander, kip en zonnebloempitten, door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken even intrekken en maak intussen de saus.

3. Doe de yoghurt in een kom of maatbeker en meng de knoflook en gedroogde selderij erdoor. Breng op smaak met zout.

4. Schep de salade in een schaal, of meerdere kommen. Leg de plakjes gerookte kip erop.

5. Lepel de saus over de salade en garneer met de verse koriander en geroosterde zonnebloempitjes. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:


Gekruide Gehaktspiesjes van de BBQ

Kijk in ons receptenregister voor meer lekkere recepten!