vrijdag 16 juni 2017

Avocadodip

Deze avocadodip heb je snel gemaakt en smaakt heerlijk met tortillachips. Een lekker begin van het weekend!

Avocadodip




Wat heb je nodig voor de Avocadodip?

1 rijpe avocado
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 eetlepels olijfolie
scheutje citroensap
zout en peper
eventueel staafmixer

Hoe maak je Avocadodip?

1. Snijd de avocado door, tot op de pit en draai de 2 helften van elkaar. Haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een schaal of maatbeker.

2. Pureer de avocado met een staafmixer in de maatbeker, of prak het fijn met een vork in een schaaltje.

3. Roer de olijfolie erdoor en de knoflook. 

4. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Serveer de Avocadodip direct. Geniet ervan!

Tips

-> Gebruik een helft van de avocadoschil als bakje en serveer hier de dip in.

-> Houd je van verse koriander? Roer dan ook nog wat fijngehakte korianderblaadjes door de avocadodip. 


Misschien vind je dit ook lekker:

Humus
Meer recepten bekijken? Hier vind je ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram?

 

Geen opmerkingen: