dinsdag 13 juni 2017

Gebakken Kwarktaart met Aardbeiensaus

Deze taart is echt veel te lekker. Een cheesecake, maar dan van kwark. Minder zwaar, lekker fris en luchtig. Van aardbeien uit eigen moestuin, maakte ik de aardbeiensaus. Wil jij deze taart ook maken? Lees dan heel snel verder!

Gebakken Kwarktaart met Aardbeiensaus




Wat heb je nodig voor de taart?

Voor het deeg:

200 gram koude boter, in blokjes gesneden
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bloem en iets extra
125 gram lichte of witte basterdsuiker
1 ei

Wat heb je nodig voor de vulling?

500 gram kwark
125 gram lichte of witte basterdsuiker
3 eieren
sap van 1 citroen
1 zakje vanillesuiker


Wat heb je nodig voor de saus?

250 gram aardbeien, gewassen en kroontje verwijderd
20 gram poedersuiker

Verder nodig

springvorm van 26 cm doorsnede
eventueel bakpapier
staafmixer voor het pureren en een mixer om de eiwitten te kloppen

Hoe maak je Gebakken Kwarktaart met Aardbeiensaus?

1. Maak eerst het deeg. Meng alle ingrediënten voor het deeg snel door elkaar, met koele hand.

2. Vet een bakvorm in (bekleed de onderkant eventueel met bakpapier), bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit met een deegroller. Bekleed de vorm met het deeg en druk het goed aan.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

4. Dan de vulling. Splits de eieren. Klop het eiwit met een mixer stijf in een vetvrije kom en zet even weg. Roer intussen de overige ingrediënten voor de vulling door het eigeel.

5. Schep en meng het eiwit voorzichtig door de taartvulling, met een spatel. Giet het mengsel in de vorm, op het deeg. Verdeel gelijkmatig met een spatel. Schuif de taart de oven in.

6. Bak de taart de eerste 20 minuten op 200 graden C. Daarna zet je de oven zachter, op 175 graden C. Je bakt de taart dan nog ongeveer 25 minuten. De totale baktijd is dus ongeveer 45 minuten, in een heteluchtoven. Elke oven werkt weer iets anders, dus houd het gewoon in de gaten. Het deeg moet goudbruin zijn en de vulling aan de kanten goed gestold. In het midden mag de vulling nog wel iets bewegen, als je de vorm zachtjes heen en weer schudt, maar het moet wel gaar zijn.

7. Laat de taart (in de vorm) buiten de oven afkoelen tot lauwwarm. Pas daarna mag de vorm eraf. Zet het in de koelkast en laat het goed koud worden. (Minstens een uur.)

8. Maak intussen de saus. Pureer de aardbeien met de poedersuiker. Zet deze in de koelkast tot gebruik. Snijd de taart in stukken. Geef de saus er apart bij of schenk het over het stukje taart als je het serveert. 

Zowel de saus als de taart bewaar je in de koelkast. Beperkt houdbaar. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Blauwe Bessen Muffins
Meer recepten bekijken? Kijk dan snel in ons receptenregister!

Volg je ons ook al op Instagram? 

1 opmerking:

Anoniem zei

Lijkt me heerlijk!