maandag 19 juni 2017

Pasta met Salieboter

Heb je salie in je tuin of op je balkon? Dan moet je echt eens pasta met salieboter proberen. Eenvoudiger kan bijna niet. Eens geprobeerd is zeer waarschijnlijk voor altijd geliefd. Natuurlijk bestrooi je het met lekker veel parmezaanse kaas en eet je er een groene salade bij. Hier worden wij altijd heel erg blij van.


Pasta met Salieboter




Wat heb je nodig voor 2 personen?

150 gram pasta naar keuze
20 gram roomboter
9 flinke saliebladeren, gewassen en in reepjes gesneden
geraspte parmezaanse kaas naar smaak
olijfolie
zout en peper


Hoe maak je Pasta met Salieboter?

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. 

2. Smelt de boter op zacht vuur in een pannetje, met een scheutje olijfolie, en voeg de salie toe.

3. Roer af en toe door. Blijf erbij, want de bladeren kunnen makkelijk verbranden. Zodra de salie donkergroen is, moet je echt opletten. Als ze nog iets donkerder beginnen te worden, zet je het vuur uit.

4. Meng de salieboter door de pasta. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met parmezaanse kaas en geniet!

Ben je zwanger? Pas dan op met het eten van (veel) salie.

Misschien vind je dit ook lekker:
Gnocchi met verse tomatensaus en mozzarella
Ben je op zoek naar een recept voor een groene salade? Hier vind je ons receptenregister!

Volg je ons al op Instagram? 

Geen opmerkingen: