dinsdag 8 augustus 2017

Courgettesoep

Als we echt niet meer weten wat we met het moestuinoverschot aan courgettes moeten doen, dan maken we soep. Dat is trouwens absoluut geen straf. Deze courgettesoep is snel en simpel. Je kunt het bijvoorbeeld serveren als voorgerecht voor 4 personen.

Courgettesoep



Wat heb je nodig voor 4 personen?

2 courgettes, gewassen, in kleine stukjes gesneden
2 uien, gepeld en in grove stukken gesneden
500 ml groentebouillon
1 teentje knoflook, uitgeperst
handje verse basilicumbladeren (ongeveer 15 blaadjes), gewassen
olijfolie
zout en peper

verder nodig:
staafmixer

Hoe maak je Courgettesoep?

1. Bak de ui lichtbruin in een soeppan met een scheutje olijfolie.

2. Voeg de courgettestukjes toe. Bak even mee, roer goed door. Giet dan de bouillon erbij en laat het aan de kook komen.

3. Kook de courgette in de bouillon gaar in ongeveer 10 minuten.

4. Haal de pan van het vuur. Voeg de knoflook en basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer.

5. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:

Pindasoep
Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Insta? Voor nog meer inspiratie en achtergrondinfo.

Geen opmerkingen: