Doe de Maïs Oogsttest

Mensen die een moestuin hebben, hangen regelmatig "kwijlend" boven hun suikermaïs. Ja, ja...ik ook. Is het al tijd om te oogsten? We kijken er zo naar uit! Doe de maïstest!

Verse oogst, waaronder maïs



Doe de maïstest

1. De draden, aan de bovenkant van de dichte maïskolf, moeten er bruin en verdroogd uitzien.

2. Als je de bladeren van de dichte maïskolf loshaalt, dan moet er een gele kolf tevoorschijn komen.

3. Druk met je nagel in een maïskorrel. Komt er melkachtig vocht uit? Dan kun je nu oogsten! Niet alle maïskolven zijn tegelijkertijd rijp. Iets om rekening mee te houden.

De maïs het liefst zo snel mogelijk de pan in 

Waarom zo snel? Na de oogst begint de maïs direct zijn suiker om te zetten in zetmeel. Dus hoe langer je wacht, hoe minder zoet je maïs smaakt. Kook de schoongemaakte maïs in een pan met ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. 



Zo'n maïskolf smaakt natuurlijk heeeeeeel erg lekker met wat zelfgemaakte knoflookboter.

Homemade Knoflookboter

Meer moestuinberichten lezen?

Andere recepten bekijken?

Volg mij op Instagram