Tempehsalade

Gebakken tempeh met een heerlijke, zoutige, Aziatische dressing, vol van smaak. Je zet weer eens een heel ander voorgerecht op tafel. Geniet ervan.


Tempehsalade



Wat heb heb je nodig voor 2 personen?

1 blok tempeh, van 250 gram (is verkrijgbaar in de supermarkt)
2 flinke handjes spinazie, gewassen
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sesamolie
1/2 eetlepel sojasaus
rijstolie
wat geraspte (bio) citroenschil

Hoe maak je Tempehsalade?

1. Snijd de tempeh in dunne plakken en bak het aan beide kanten, op zacht vuur, bruin in een koekenpan met wat rijstolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

2. Verdeel de spinazie over 2 borden.

3. Maak nu de dressing door het volgende met elkaar te mengen: chilisaus, sojasaus en sesamolie.

4. Verdeel de plakken tempeh over de spinazie. Bestrijk het met de dressing. Strooi er wat versgeraspte citroenschil over. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker:
Wrap met eend en vijfkruiden-sinaasappel-gembersaus

Meer recepten bekijken?

Volg je ons al op Instagram?