Tempehsalade
Gebakken tempeh met een heerlijke, zoutige, Aziatische dressing, vol van smaak. Je zet weer eens een heel ander voorgerecht op tafel. Geniet ervan.
2 flinke handjes spinazie, gewassen
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sesamolie
1/2 eetlepel sojasaus
rijstolie
wat geraspte (bio) citroenschil
2. Verdeel de spinazie over 2 borden.
3. Maak nu de dressing door het volgende met elkaar te mengen: chilisaus, sojasaus en sesamolie.
4. Verdeel de plakken tempeh over de spinazie. Bestrijk het met de dressing. Strooi er wat versgeraspte citroenschil over. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker:
Meer recepten bekijken?
Volg je ons al op Instagram?
Tempehsalade |
Wat heb heb je nodig voor 2 personen?
1 blok tempeh, van 250 gram (is verkrijgbaar in de supermarkt)2 flinke handjes spinazie, gewassen
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sesamolie
1/2 eetlepel sojasaus
rijstolie
wat geraspte (bio) citroenschil
Hoe maak je Tempehsalade?
1. Snijd de tempeh in dunne plakken en bak het aan beide kanten, op zacht vuur, bruin in een koekenpan met wat rijstolie. Laat uitlekken op keukenpapier.2. Verdeel de spinazie over 2 borden.
3. Maak nu de dressing door het volgende met elkaar te mengen: chilisaus, sojasaus en sesamolie.
4. Verdeel de plakken tempeh over de spinazie. Bestrijk het met de dressing. Strooi er wat versgeraspte citroenschil over. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker:
Wrap met eend en vijfkruiden-sinaasappel-gembersaus |
Meer recepten bekijken?
Volg je ons al op Instagram?