Pompoencurry met Mango en Cashewnoten

Tijd voor weer een nieuw pompoenrecept, deze keer uit de oven. De mango in deze curry maakt het lekker fris en zoet. Heerlijk met rijst.

Pompoencurry met Mango en Cashewnoten


Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 (oranje, bio) pompoen van ongeveer 1500 gram
1 mango
250 ml kokosmelk
200 ml water
70 gram Thaise Groene Currypasta (wij gebruikten Fair Trade Original)
2 handjes cashewnoten, gebrand en ongezouten
(olijf)olie

Hoe maak je Pompoencurry met Mango en Cashewnoten?

1. Verhit de oven voor op 200 graden C.

2. Was de pompoen goed. Halveer en haal de pitjes en draden eruit. Snijd de pompoen hierna, ongeschild, in redelijk dunne plakken. (De schil is ook eetbaar.)

3. Vet een grote braadslee in met wat (olijf)olie. Verdeel de plakken pompoen over de bodem. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg deze hier en daar tussen de pompoen.

4. Giet de kokosmelk en het water in een blender. Voeg de currypasta toe en mix alles door elkaar.

5. Giet de saus over de pompoenplakken. Verdeel het goed.

6. Schuif de braadslee de oven in en bak de pompoen met mango in ongeveer 50 minuten gaar. Halverwege de baktijd de pompoen en plakjes mango even keren.

7. Haal de gare pompoen met mango uit de oven. Schep het op vier borden en bestrooi met wat cashewnoten. Heerlijk met rijst.

Misschien vind je dit ook lekker:

Penne met Pompoen en Geitenkaas


Volg je ons al op Instagram?

Op zoek naar andere recepten? Lees hier verder.