Thaise Kippensoep

Heb je zin in een kokossoepje met citroengras en kip? Maak dan deze Thaise Kippensoep!

https://bijlon.blogspot.nl/2018/01/thaise-kippensoep.html



Wat heb je nodig voor ruim 4 flinke kommen soep?

1 liter water
2 kippenbouillonblokjes, van goede kwaliteit (liefst zonder E621)
400 ml kokosmelk
ca. 250 gram (bio) kipfilet, in repen gesneden
250 gram champignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
bosje bosui (ongeveer 5 stuks), gewassen en in ringen gesneden
1 stengel citroengras, gewassen
schijfje verse gember, geschild
eventueel wat gewassen verse rode peper in schijfjes, verse koriander, vissaus of zout

Hoe maak je Thaise Kippensoep?

1. Breng het water met de kokosmelk aan de kook, voeg de kippenbouillonblokjes toe en laat ze oplossen. Zet het vuur daarna zacht.
2. Snijd de stengel citroengras in de lengte in, knak het doormidden (zodat het in je pan past) en doe bij het mengsel in de pan. 
3. Voeg nu het volgende toe: champignons, bosui, gember en kipfilet.
4. Laat alles, zonder deksel, ongeveer 7 minuten zachtjes koken, totdat de kip gaar is.
5. Vis het citroengras en het schijfje gember uit de pan. Gooi het weg.
6. Proef de soep en bepaal of er nog wat zout of eventueel vissaus bij kan. 
7. Doe de soep in de kommen en bestrooi eventueel met wat verse koriander en rode peper.

Misschien vind je dit ook lekker:
Pittige Bami met Garnalen
Meer recepten bekijken? Klik hier om naar het Bij Lon receptenregister te gaan.