vrijdag 20 april 2018

Bladerdeegtaart met Rucola

Rucolataart van roomkaas en bladerdeeg eet je lauwwarm of koud. Het is een ideaal recept voor in het weekend. Als je het koud wilt eten, maak je het 's morgens klaar, laat je het afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast. 's Avonds hoef je alleen nog maar een lekker stukje af te snijden. Ook ideaal voor een picknick. Heerlijk met een groene salade.

https://bijlon.blogspot.nl/2018/04/bladerdeegtaart-met-rucola.html




Dit heb je nodig voor 3 à 4 personen

200 gram roomkaas
75 gram rucola, gewassen
5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
3 eieren
2 uien, gepeld en in grove stukken gesneden
2 theelepels kerriepoeder
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
olijfolie
klontje boter voor het invetten van je ovenschaal of taartvorm. Mijn ovenschaal is L 23 x B 15 cm
zout en peper


Zo maak je Bladerdeegtaart met Rucola

1. Vet je ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden C (heteluchtoven).
2. Bak de ui aan in een pan met een beetje olijfolie.
3. Voeg de rucola toe en bak een minuutje mee.
4. Proef de roomkaas. Als het behoorlijk zout is, kun je het zout in dit recept achterwege laten.
5. Meng de eieren met de roomkaas, knoflook en het kerriepoeder goed met een mixer of garde.
6. Breng op smaak met wat (eventueel ook zout) peper.
7. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en druk de naden goed aan.
8. Verdeel het rucolamengsel over de de bodem van de ovenschaal, op het deeg.
9. Giet het mengsel van onder andere roomkaas en eieren in de schaal, over de rucola.
10. Schuif de taart de oven in en bak het in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat het buiten de oven afkoelen tot lauwwarm of eet het koud. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook lekker:
Preitaart met Brie en Tijm

Meer recepten bekijken? Klik hier om naar het Bij Lon Receptenregister te gaan!