Polentataart met Citroen en Pistachenoten uit Made at home

Ruim 150 Italiaanse familierecepten vind je in het boek "Made at home", van Giorgio Locatelli. Wij maakten de polentataart met citroen en pistachenoten en mogen het recept met jullie delen. Lees snel verder, zeker als je van de Italiaanse keuken houdt. Dit boek bevat recepten voor maaltijden en lekkernijen die Giorgio Locatelli thuis op tafel zet.


https://bijlon.blogspot.nl/2018/05/polentataart-met-citroen-en.html




'Houd je van huiselijkheid, de Italiaans keuken, uitgebreid koken en eten met familie en vrienden? Dan ben je met dit boek van Giorgio Locatelli zeer waarschijnlijk wel even zoet. Laat je verrassen door zijn gerechten en breng de Italiaanse keuken en sfeer bij jou thuis.'


Wie is Giorgio Locatelli

Hij is een van de bekendste Italiaanse chefs ter wereld. Zijn jeugd bracht hij door in Noord-Italië. Nu woont Giorgio Locatelli in Londen. In 2002 opende hij daar zijn restaurant. Deze werd met een Michelin-ster bekroond. Kijk je graag naar de BBC, dan ben je hem daar vast al eens "tegengekomen". Giorgio heeft zijn eigen tv-show op deze zender: The Big Family Cooking Showdown. Eerder schreef hij het boek "Made in Italy". Dit werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken. 

Wat vind je in het boek "Made at home"?

In het boek vind je onder andere de hoofdstukken salades en groenten van het seizoen, eenvoudige soepen, panini, crostini, pasteitjes en andere snacks. Verder staan er recepten in als pasta, rijst en pizza, favoriete vis, schaal- en schelpdieren, gegrild vlees, gebraad en stoofpotten, gebak, lekkernijen en ijs. Maar eerst vertelt Giorgio Locatelli over de plekken waar hij zich thuisvoelt. Het is een boek vol familierecepten, waar jij nu ook van kunt genieten. 

Voorbeelden van recepten in "Made at home"

Enkele voorbeelden van recepten zijn: Crespelle met worstjes, radicchio en ricotta, Sperziebonen met geroosterde rode ui, Koude tomatensoep met geklopte ricotta, Gesmoorde varkensnek met canellinibonen, Boven houtskool geroosterde kwartel met appel, frisée en lamsoren, Pappardelle met haas en ragout met rode wijn en chocolade, Gegrilde aardperen met oerwortels, Salade van ansjovis en lof met citroencompote, Honingrol met vanille. Verder vind je verschillende manieren om bijvoorbeeld artisjokken, ravioli en courgette klaar te maken.



Polentataart met citroen en pistachenoten uit "Made at home"

Wij maakten de polentataart met citroen en pistachenoten. De textuur is heel bijzonder, een beetje korrelig, door de polenta (maïsgriesmeel) en de gemalen amandelen. Het is zoet en smaakt absoluut naar citroen. Een lekkere, eenvoudige taart, overgoten met siroop/glazuur, die heel zomers aandoet. Ik lust er wel een bolletje vanille-ijs bij. Probeer het maar, haal lekker de zomer in huis met deze taart, maak het gezellig met familie en vrienden en geniet!

Dit heb je nodig voor een taart van 24 cm doorsnee

60 gram pistachenoten
230 gram zachte boter, plus iets extra om de vorm in te vetten
230 gram lichte rietsuiker
merg uit 1 vanillestokje
4 biologische citroenen, rasp (liefst Amalfi)
4 eieren
230 gram gemalen amandelen
175 gram polenta
2 theelepels bakpoeder

Voor het glazuur:

150 gram fijne kristalsuiker
sap van de 4 bovenstaande biologische citroenen

Zo maak je Polentataart met citroen en pistachenoten

1. Vet een ronde vorm van 24 cm doorsnee en circa 8 cm diep dun in met boter en bekleed hem met bakpapier.
2. Verhit de oven tot 160 graden C.
3. Strooi de pistachenoten op een bakplaat en zet deze 8 minuten in de hete oven. Schud de bakplaat een paar keer om zodat de noten gelijkmatig goudbruin worden. 
4. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Laat de oven aan.
5. Klop in een kom boter, suiker, vanillemerg en citroenrasp bleek en luchtig.
6. Spatel de eieren een voor een door het beslag en zorg ervoor dat het ei volledig is opgenomen voor je weer een ei toevoegt.
7. Meng gemalen amandelen, polenta en bakpoeder in een aparte kom en spatel luchtig door de eimassa.
8. Spatel tot slot de pistachenoten erdoor en laat het beslag 10 minuten staan, zodat het alle ingrediënten en texturen opneemt.
9. Giet het rustig in de voorbereide vorm en bak de taart een uur in de oven tot hij terugveert als je erop drukt.
10. Klop, vlak voor je de taart uit de oven haalt, voor het glazuur, de suiker en het citroensap door elkaar tot de suiker is opgelost.
11. Zet de taartvorm op een taartrooster.
12. Schep het glazuur over de nog warme taart en laat hem afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Made at home van Giorgio Locatelli is verkrijgbaar in de boekhandel


€ 29,99
ISBN: 978 90 5956 834 1
Fontaine Uitgevers

Dit boek heb ik voor deze recensie gekregen van Fontaine Uitgevers. Ik geef altijd mijn eerlijke mening over de inhoud van het kookboek.